Word scheidsrechter

Zoon, dochter of zelf gepassioneerd door voetbal en minstens 15 jaar oud?
Voetballer/keeper en je zoekt een fantastische extra hobby?
Gestopt met voetballen maar het blijft kriebelen?
15,…26,…34,…47… jaar en tijd in het weekend?
Binnen in een sportzaal of buiten op het veld?
Waar je bovendien ook nog een kleine vergoeding voor krijgt?
Op zoek naar een fysieke activiteit?
Zin in een uitdaging?

Voorwaarden

Kandidaten moeten minstens 15 jaar zijn, over hun politieke en burgerlijke rechten beschikken (bewijs goed gedrag), medisch geschikt zijn (eenvoudig medisch attest van de dokter) en toegewezen aan een werkende club van de KBVB (neem contact met ons op).

Wanneer?

Het Bureau Arbitrage Limburg organiseert een eendaagse cursus voor kandidaat scheidsrechters in het veldvoetbal . Deze “Referee in 1 day” zal doorgaan op zaterdag 29 augustus 2021. Locatie: terreinen RC Hades

Begeleiding

Hierna nodigt onze scheidsrechtersvereniging van het Gewest Beringen je uit op een Meet&Greet en zal je zien dat scheidsrechters helemaal niet alleen zijn! We kijken samen een wedstrijd, zorgen dat je de praktische basis al mee hebt en je maakt kennis met je peter/begeleider, onze werking, de collega-scheidsrechters, de opleiders en de bestuursleden. 

Daarna word je enkele wedstrijden begeleid door een ervaren scheidsrechter en kan dan starten met je carrière! Je begint bij de U13 of U15 en kan na verloop van tijd en na verschillende goede nazichten misschien wel doorgroeien als scheidsrechter of assistent-scheidsrechter bij de eerste ploegen!

Je kan bij de scheidsrechtersvereniging
steeds terecht met vragen, krijgt begeleiding van het Bureau Arbitrage Limburg en bijleren kan ook op de vier gewestelijke cursussen per jaar, wekelijkse trainingen of het Trainingskamp voor Limburgse Scheidsrechters; een trainingsweekend met allemaal jonge ambitieuze refs!


Voordelen

Een beginnende scheidsrechter krijgt naast zijn verplaatsingsonkosten een vergoeding per wedstrijd van 20 euro. Daarenboven krijg je een scheidsrechterskaart waarmee je gratis naar alle voetbalwedstrijden in België kunt gaan kijken én je krijgt een mooie korting op de kledij van het sport-en vrijetijdsmerk Patrick, momenteel de kledijsponsor van de Belgische scheidsrechters. Als lid van de scheidsrechtersvereniging en vriendenkring volgen ook nog allerlei voordelen!

Naast de verschillende activiteiten met de scheidsrechtersvereniging (voetbalmatchen, bowling, ledenfeest, daguitstap, filmavond, nieuwjaarsreceptie, reglementenstudie,…) zijn er ook wekelijks gratis groepstrainingen met je nieuwe collega’s. Deze fijne trainingen zijn niet verplicht maar zijn wel handig als je vragen hebt en zijn ontzettend goed voor een betere fysieke conditie. Nóg een fantastisch voordeel aan deze mooie hobby, een goede fysieke gezondheid tot je laatste fluitsignaal! Als je zelf al gaat sporten of zelf nog voetbalt dan hoeven deze trainingen natuurlijk niet.

Fluiten is trouwens perfect combineerbaar als voetballer of keeper!
Maar ook als je nog nooit gevoetbald hebt kun je zeker en vast een goede scheidsrechter worden!


Klaar om je sociale vaardigheden verder te ontwikkelen, te groeien als assertief persoon, mensenkennis aan te leren, vrienden voor het leven te maken, leiderscapaciteiten te ontplooien, leren om te gaan met teleurstellingen? Of kun jij lachen met een (soms) grappige scheldpartij? Twijfel niet, ga de uitdaging aan en word scheidsrechter!

Jonger dan 15 jaar of twijfels?

Nog niet volledig overtuigd of jonger dan 15 jaar? Contacteer ons of vraag aan een club in je buurt of je eens enkele matchen bij de jongste spelertjes mag fluiten! Onbekend is onbemind maar uiteindelijk is iedereen het er over eens: de arbitrage is de mooiste hobby die er bestaat!

Vragen

Meer info of heb je nog vragen?
Mail ons via info@scheidsrechtersgewestberingen.be, stuur een berichtje via onze Facebookpagina of neem contact op met Patick Leenaerts, verantwoordelijke rekrutering van het Bureau Arbitrage Limburg op het nummer 0479 50 39 78.

Inschrijven

Inschrijven kan je doen door een mail te sturen naar info@scheidsrechtersgewestberingen.be.